Huurvoorwaarden Homeboat

Welkom bij Homeboat 46. We zijn blij om u te ontvangen en wilt u uw verblijf zo aangenaam mogelijk te maken zodat u kunt waarderen uw (mini)vakantie aan boord in Westhoek Marina. Wij hebben dit handleiding geschreven omdat er zijn
enkele details over de uitrusting van Homeboat en sommige regels die je moet weten.

Check-in : Wij maken gebruik van een automatische check-in, een toegangscode voor een lockbox zal u 1 week voor aankomst worden toegestuurd, deze lockbox is te vinden aan de linkerkant van de hoofdingang.

1. Opening en sluiting van deuren.

De hoofdingang van Homeboat ligt achter de boot. Om de deur te openen u moet de sleutel linksom draaien en de knop duwen als een normale deur. De knop heeft een lichte weerstand voordat zijn vergrendeld. 

Om de deur te sluiten moet u de deurklink ongeveer 45 graden, daarna kunt u de deur sluiten met de sleutel rechtsom te draaien.

De deur van het voordek en dat van trappen zijn schuifdeuren. Wij danken u de knop van 90 graden te draaien om de deur te schuiven. In omgekeerde volgorde om te sluiten.

2. Verwarming en airconditioning.

Het systeem werkt door middel van een warmtepomp Daikin. Zeer eenvoudig en veel gebruikt in hotels. Wij hebben drie converters op de boot, elk afzonderlijk aangestuurd door een afstandsbediening. Om de hete/ koud system te starten druk op power van de afstandsbediening en wacht tot de pieptoon van de radiator geïnstalleerd aan de muur. Als de radiator opent het is het teken dat de verwarming of de airconditioning van start gaat. U hoeft enkel nog de temperatuur te regelen en een paar minuten wachten zodat de temperatuur zich automatisch regelt.

De verwarming van de badkamer is ook geregeld door een afstandsbediening gehangen aan de muur. De parameters zijn door ons in automatische modus en mag niet aangepast worden.

GELIEVE TE NOTEREN dat de airconditioning is geprogrammeerd in automatische modus en heeft geen behoefte aan een nieuwe programmatie! Als de programmatie wordt veranderd betekent dit dat de regelaar wordt geopend en verandert de modus van het heel systeem en zal zodanig stoppen met functioneren. In dit geval moet het systeem herprogrammeerd worden door een technicus voor een kost van 100€.

Aan boord van deze ecologische boot en zijn groen dak, combineer nooit de verwarming of airconditiong in combinatie met open vensters. Wij factureren onze gasten niet voor de elektriciteits- en waterverbruik. In geval van waanzinnige consumptie, zullen wij echter extra kosten moeten aanrekenen.

3. Toiletten, douche et wastafel

De badkamer werkt zoals in elke woning. Toch zijn er enkele punten te verduidelijken. Het toilet werkt met een klassieke spoelsysteem maar heeft een pomp voor evacuatie van zwart water. Dat is een betrouwbaar systeem zo lang het wordt gebruikt met klassiek wc-papier. Alle andere hygiënische sanitaire artikelen moet in de vuilnisbak worden geworpen. Wij vragen u dus niets anders dan toiletpapier in het toilet te gooien. De douche werkt zoals u gewoon bent thuis. Het warme water wordt gegenereerd door een boiler van 30L en voorziet voldoende warm water zodat vier mensen een douche kunnen nemen. Indien het warme water niet direct komt zou het mogelijk zijn dat u een te lange douche heeft genomen.

ELIEVE TE NOTEREN dat de wc zeer gevoelig is en dat u en uw kinderen geen hygiëneproducten zoals doekjes, maandverband, condooms, munten, voedsel in de toiletten gooien. In geval dat de wc geblokkeerd is zal een
technieker of loodgieter het hele systeem moeten schoonmaken of vervangen. Hierdoor kunnen wij dus genoodzaakt zijn om €150 minimum te factureren.

Indien u het toilet niet kan gebruiken, moet u de toiletten van haven gebruiken die gevestigd zijn in het hoofdgebouw. In dit geval hebben we een noodkaart van Westhoek Marina in de informatie box en die kan worden gebruikt om de deur te openen aan de zijkant van het havenmeester kantoor.

4. Waterverbruik

Wij zijn verbonden met het waternetwerk van de haven, ook gebruikt door de andere boten. Het water is drinkbaar maar niet op alle punten in het circuit. Wij vragen aan onze gasten te gebruiken het gewoon voor het koken en badkamer, maar niet om het te drinken. Gebruik dus water van de supermarkt voor koffie of thee.

In de winter tussen november t/m maart sluit de haven het water af vanwege de vorst. De Homeboat is uitgerust met een tank van 850l water die moet opgevuld worden door het dienstteam elke twee dagen voor een verblijf van 4 personen.

Het verbruik van 400l water per dag is inbegrepen in de dagelijkse vast prijs. Indien er meer als 400 liter per dag wordt gebruikt. Indien u meer dan 400 liter per dag zal gebruiken zijn we verplicht om 1€ per 100l te factureren omdat we deze aan de haven moeten betalen.

5. Keuken en toebehoren

De keuken is uitgerust met een vitro keramische plaat, koelkast, vriezer, oven, microgolf en afwasmachine om uw verblijf vergemakkelijken. Er is ook een waterkoker, koffiezetapparaat en broodrooster. U beschikt bijna over alles: borden, glazen, koekenpannen, vorken en messen. Verschillende winkels en supermarkten kunnen bereikt worden in een straal van twee
kilometer.

Wij vragen onze gasten het materiaal te gebruiken alsof het hun eigenmateriaal was.

6. Terrassen

Profiteer van uw verblijf op Homeboat en het unieke uitzicht van onze terrassen aan de voorkant en het dak. We hebben een paar ligstoelen en gewoon stoelen tot uw beschikking in de koffer op het dak van de boot. Het is niet toegestaan op het groene dak te wandelen. Gelieve de koffer te sluiten na gebruik omdat de wind het deksel er af kan blazen. Het slot kan geopend worden met de kleinste sleutel van de sleutelbos.

7. Veiligheid van kinderen

We zijn op het water en in een haven en de ouders zijn verantwoordelijk voor de veiligheid van hun kinderen. Omdat we op een boot zijn is het aangeraden voor kinderen jonger dan 12 jaar om een reddingsvest te dragen op elk moment. Er zijn enkele van deze reddingsvesten te vinden op de Homeboat. De diepte van het kanaal is ongeveer 2 meter en het is niet toegestaan om in het water te zwemmen, omdat een boot kunt altijd oversteken. Wij danken u om de havenregels te respecteren.

8. Beddengoed en handdoeken

Wij leveren aan alle onze klanten lakens en propere handdoeken. Zoals u ziet is alles klaar om uw verblijf comfortabel te maken.

Met vriendelijke groeten

Uw Homeboat team

In alle gevallen we zijn altijd beschikbaar:

Henning: +49 152 57150886 (En, DE)
Anna: +32 471 067997 (En, Fr, Rus)